Transformatieve ademhaling sessies

DE VERBONDENADEMHALING

TRANSFORMATIVE ADEMHALING SESSIE

Een transformatieve ademhaling sessie kun je zien als een integraal onderdeel van je coaching traject, maar je kunt er ook voor kiezen om de adem sessies op zichzelf te gebruiken om je leven te transformeren. De verbonden ademhaling, ook wel de transformatieve ademhaling genoemd, brengt werkelijk verandering teweeg in je lichaam en je leven.

Hoe je ademt, zo leef je. Adem jij diep en met volle overtuiging in? Of merk je dat je vaak hoog en oppervlakkig ademt? Misschien stop je soms zelfs met ademen zonder dat je het doorhebt? Een verstoorde ademhaling kan namelijk diverse fysieke en mentale klachten veroorzaken. Denk hierbij aan lage energie, rusteloosheid, overmatig piekeren of een opgejaagd gevoel. Ook gevoelens van neerslachtigheid of snel angstig zijn kunnen hiermee samenhangen.

Tijdens een adem sessie leer je weer vol, diep en met vertrouwen te ademen. Hierdoor kun je je unieke ademhaling herontdekken en je lichaam en leven opnieuw in balans brengen. Dit proces van loslaten wat je niet meer nodig hebt, vraagt om moed, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Je lichaam is zeer intelligent; zonder woorden, maar met de hulp van je eigen adem, kun je vastgezette spanningen en blokkades loslaten. Hierdoor worden (onbewuste) blokkades en mogelijke pijnen opgelost en kan je (levens)energie weer vrij gaan stromen.

VOORDELEN VAN EEN ADEMHALING SESSIE :

  • Fysieke ontspanning: Je spieren en organen ontspannen, wat leidt tot een vermindering van spanning en pijn.
  • Emotionele bevrijding: Je krijgt de kans om opgeslagen emoties los te laten, wat een diep gevoel van verlichting kan geven.
  • Mentale helderheid: Door diepe ademhaling verminder je stress en krijg je een helderder en rustiger geest.
  • Energieverhoging: Door je ademhaling te optimaliseren, verbeter je de zuurstofopname, wat leidt tot meer energie en vitaliteit.
  • Zelfbewustzijn en persoonlijke groei: Ademwerk kan je helpen om dieper in contact te komen met jezelf en je innerlijke processen, wat persoonlijke groei bevordert.

De verbonden ademhaling helpt je niet alleen om huidige klachten te verlichten, maar ook om een stevige basis van innerlijke rust en balans op te bouwen. Dit kan leiden tot een algehele verbetering van je welzijn en levenskwaliteit. Of je nu kiest voor eenmalige sessies of het opneemt als een regelmatig onderdeel van je coaching traject, de kracht van ademwerk kan een transformerende invloed hebben op je leven.

DE TRANSFORMATIEVE SESSIE

Tijdens een individuele transformatieve ademhalingssessie is er volledige aandacht voor jouw proces en deze duurt anderhalf uur. Ten eerste, tijdens de intake bepalen we samen de thema’s waar je aan wilt werken. Dit kun je zien als je intentie voor de sessie, want uiteindelijk bepalen je lichaam en onderbewuste zelf waar je echt gaat loslaten. Vervolgens leg ik je de ademtechniek uit en doe deze voor, zodat jij precies weet wat je moet doen. Daarnaast vertel ik je meer over wat je zou kunnen gaan ervaren.

Je ligt tijdens de drie kwartier dat je gaat ademen. Dit klinkt misschien heel lang, maar vaak is het zo voorbij. Eventueel kan ik tijdens de sessie drukpunten in jouw lichaam aanraken. Dit is bedoeld om het lichaam te stimuleren te ontspannen en/of spanning los te laten. Als je dit echter niet wilt, geef het dan van tevoren aan.

Daarna is er een moment van rust zodat je alles kunt integreren wat je tijdens het ademen hebt ervaren. Soms komen juist dan je emoties los. Tot slot hebben we een nabespreking waarin je kunt delen wat je hebt ervaren.

ELKE SESSIE IS ANDERS

Geen dag is hetzelfde en zo is het ook met ademsessies. De eerste paar keer zal de nadruk liggen op de fysieke ervaringen en het openen van het lichaam voor de adem. Dit is voor iedereen verschillend. Naarmate je meer gewend raakt aan de manier van ademen, zal je lichaam diepere lagen gaan opruimen. Als het ware schoon je op van binnenuit. Bovendien kan je onderbewuste je inzichten geven die je kunt gebruiken in je dagelijks leven.

HANDIG OM TE WETEN

  • Draag comfortabele kleding, zo minmogelijk knopen en ritsen. Of strakzittend rondom buik en borst.
  •  Fijner om niet te veel gegeten te hebben voor een sessie. Het intensief ademen kost energie. Dus na de sessie heb je waarschijnlijk trek. Je kan een stukje fruit oid meenemen zodat je iets kan eten voor je aan het verkeer gaat deel nemen.
  • Je kan een deken of badhanddoek meenemen als je dat fijn vind om je eigen ‘spullen’ om je heen te hebben.

Voor de tarieven klik hier.