Yin Yoga

  • Yin yoga voor hsp's

Yin yoga is een zachte vorm van yoga, gericht op ontspanning en herstel van energie. Ideaal dus om je op te laden en te ont-stressen.

Tijdens Yin Yoga doe je vooral oefeningen op de grond, in zittende of liggende houdingen. We houden houdingen 2 tot 5 minuten vast. Ondersteund door kussens, dekens en blokken om dieper te kunnen ontspannen. Hierdoor heb je invloed op de diepere lagen van het fysieke en energetische lichaam. Dus het bindweefsel, pezen en fascia, maar ook op de meridianen en energie centra.

Yin yoga is een zachte vorm van yoga, gericht op ontspanning en herstel van energie. Ideaal dus om je op te laden en te ont-stressen.

Tijdens Yin Yoga doe je vooral oefeningen op de grond, in zittende of liggende houdingen. We houden houdingen 2 tot 5 minuten vast. Ondersteund door kussens, dekens en blokken om dieper te kunnen ontspannen. Hierdoor heb je invloed op de diepere lagen van het fysieke en energetische lichaam. Dus het bindweefsel, pezen en fascia, maar ook op de meridianen en energie centra.

Elke woensdag 17:00 - 18:15

Kom wat eerder binnen als je wil omkleden ect. zodat we op tijd kunnen beginnen.

Actie voor nieuwe leerlingen: eerste 3 lessen voor € 25,-
Nieuwe studenten betalen de eerste keer € 25,-  deze 3 lessen volg je binnen 4 weken. Een mooie manier om te kijken of Yin Yoga iets voor je is.

Strippenkaart:
5 x voor € 55,- 8 weken geldig*
Losse les € 14,-

*Indien de les niet door gaat (door vakantie of annulering vanuit de docente) komt er een week bij om de les te volgen.
Als je een strippenkaart hebt, gaan we er vanuit dat je er iedere week bent. Lukt dit niet? Geef je uiterlijk voor 12 uur op de dag zelf aan dat je niet komt. Anders vervalt de les. Na 8 weken is de kaart niet meer geldig, ook al zijn niet alle lessen gevolgd.

Aanmelden:
Stuur een Whatsapp naar: 06-18863506 Of gebruik de knop om jezelf in mijn calender te zetten.
Online meedoen kan ook, dit gaat via Teams.

De groep bestaat minimaal uit 3 leerlingen en maximaal 9 leerlingen plus de docente. De plekken zijn dus beperkt. Graag van te voren opgeven welke les je meedoet, hierdoor ben je van een plek verzekerd.

Betalen:
Er zijn twee mogelijkheden om te betalen, ik stuur je een tikkie of contant na de les. Graag gepast.
Of door vooraf van de les het bedrag over te maken op NL64 KNAB 0259 8877 49 ter name van Arto Esti. Vermeld  wanneer je de eerste les van je kaart wil volgen.

Verder:
Trek iets aan waar jij je comfortabel in voelt en waarin je warm blijft. Er is de mogelijkheid om je om te kleden. Matten en kussentjes zijn aanwezig, voel je vrij om je eigen spullen mee te nemen. Classes can be given in English.

Wat kun je verwachten bij Yin Yoga?

In elke houding zoek je jouw natuurlijke grens op, hier blijf je zo rustig en ontspannen mogelijk. Je observeert wat er gebeurt binnen in jouw lichaam. Hoe is je adem? Waar gaan je gedachten heen? Of komen er emoties naar boven? Wat je ook opmerkt je hoeft er niets mee te doen, alleen te observeren. Weerstand mag er zijn, dit betekent dat je 'aan het werk' bent. Maar komt er tijdens een houding scherpe pijn omhoog, dan pas je de houding aan of kom je er uit. Je oefent hiermee om mindfull met jouw eigen grenzen om te gaan. Doordat de houdingen langer vol worden gehouden en jij je bewust naar binnen keert,  krijgt je lichaam de tijd om zich op te laden en je hoofd om stil te worden. Je kunt bij Yin Yoga iedere houding zien als de mogelijkheid voor een korte meditatie. Zelfs na een stressvolle dag ben je na een Yin Yoga les weer helemaal 'Zen'.

Heb je een fijne les gehad?

Super leuk als je ook een recentie achter wil laten op Google! Hieronder lees je wat anderen er van vonden.

Ervaringen van anderen

"Jasmijn heeft  een hele prettige stem en energie, ze straalt rust en evenwichtigheid uit. Ze benoemt  welke meridianen en welke organen er bij een houding  gebaat zijn: fijn, dan weet je waar je aan werkt! Door haar zorgzaamheid voel ik me veilig  en comfortabel in haar les. Ik kom regelmatig overhaast binnen en ga dan high van zenheid weer de deur uit!"  Jasmine G. 31 

"Na een drukke dag met mijn dochter is een Yin yoga les, echt een fijn moment voor mijzelf. De lessen van Jasmijn zijn in balans en haar rustige stem en stijl maken het heel fijn. Na haar lessen voel ik mij helemaal ontspannen en relaxed."  San de V 41

"De yogales van Jasmijn was heel fijn om mee te maken. Jasmijn heeft een duidelijke en vriendelijke stem en in haar les heb ik oefeningen geleerd die ik nog dagelijks toepas. Een aanrader!” Denise

"Afgelopen 5 maanden volg ik bij Jasmijn de Yin Yoga lessen op de dinsdagen en de zaterdagen. Ik verheug me elke keer weer op de les. Wat is het heerlijk ontspannen. De lessen zijn vernieuwend en geven mij hetgeen wat ik nodig heb: rust, ontspanning en energie. Een fijne ruimte voor maximaal 8 deelnemers. De persoonlijke aandacht die Jasmijn aan iedereen geeft zorgen ervoor dat ik nu weer een strippenkaart heb gekocht. Een aanrader!" Sjoerd

" Dank weer voor de heerlijke les! Ik kom telkens weer helemaal thuis in mn lichaam." Tess

Jasmijn’s yin yoga les vond ik magisch! Precies dat wat ik ‘yin’ vind en waar ik ook voor kwam, rust en stabiliteit, dat straalt ze uit. Ik voelde me veilig en dat is belangrijk als je je over wilt geven zoals je dat bij yin yoga doet. Ik vond het als danser een uitdaging. Ik ben gewend om heel fysiek bezig te zijn, veel met mijn lichaam bezig en stretch ook vrij veel. Toch kwamen de stemmen in mijn hoofd bij deze manier van het strekken van het bindweefsel naar boven in het begin van de les. Ik ben namelijk echt gewend te bewegen met een bepaald doel, een performance, iets te leren of zelf iets voor te doen. Dus interessant om met mijn lichaam bezig te zijn en niks te ‘hoeven,’ heel fijn. Er kwam naarmate de les vorderde steeds meer rust in mijn systeem. Ik vond de intentie die we mochten uitspreken voor onszelf heel mooi en heel fijn dat we aan het eind van de les er nog aan werden herinnerd. Ik denk nu, de dagen na de les, nog steeds aan dat wat ik voor mezelf heb gewenst en ben daar trots op.
Het voelt echt alsof ik een diepere laag in mezelf hebt geraakt tijdens de les en ben heel nieuwsgierig naar meer daarvan. Zachte, stabiele kracht in jezelf voelen, dan kan je dat ook aan anderen geven. Jasmijn gaf me aan het eind van de les ook een fysieke aanraking bij mijn schouders, tussen mijn wenkbrauwen en kruin. Ik voelde heel veel ruimte daardoor ontstaan, alsof ik open was om te iets te ontvangen. Een soort connectie met de bovenwereld, heel mooi. Ik vind de les een aanrader!  Revé